2012. február 3., péntek


Árnyék és víztükör 2012 olaj-vászon-papír 115x135
Az "egymás" és az "egymást" fogalmak gondolatkörét jártam be magamban.  Szürke figurák áramlanak, és színesek beszélgetnek gondolkodnak, épp megértik egymást.
Akik megértik egymást, azok tükröződnek egymásban, erre utal a színes tükörképük a vízen. A szürkéknek csak árnyékuk van. Ha lesétálnak az aszfaltjukról és belépnek a másik területre, a víz, vagyis az érzések világába, akkor eltűnik az árnyékuk, de tükröződésük ettől még nem lesz, mert ők jönnek-mennek, nem kapcsolódnak, nem tükröznek. Az aszfalton csak árnyékuk van. Az aszfalt érzéketlen közeg, nem tud hordozójává válni az érzések megélésének. Az árnyék, itt utal az árnyékszemélyiségre, ami szerintem akkor kap teret az életben, ha az elsődleges tiszta érzések kikapcsolnak valamilyen trauma miatt. Ha a lélek nincs ott.


Láblógatás2012  40x40 olaj-vászon-papír
A képben felfestett fehér mezőket kihasználom arra, hogy egy másik világot bevonjak. Jöjjön a Trabant szerelés, a kisvárosi sufni-tuning-életérzés.....  
Akik tükröződnek és akik árnyékot vetnek 2012 olaj-vászon-festőceruza 115X85

"Social is the new default"   jelige Mark Zuckerbergtől a Facebook vezérigazgatójától származik, ez adta a meghatározó gondolatkört.

Akik képesek tükröződni másokban, és akiknek csak az árnyéka jön szembe......


További tükröződések 2013-ból:

Füredi piros bója I.  2013  -  olaj-vászon  60x80

A Mámai (Fűzfői) művészetlepen festettem. Csodás helyen és társaságban 

Balatonfűzfő, strand, kék játék  2013  -  olaj-vászon-festőceruza  120x80
Érzők és érzéstelenek 2012 olaj-vászon 120x80

A Deák téri Aquvarium medencéjénél lampionok alatt ültek az emberek, akkor, amikor az a nyári este elkezdődött. Némelyiküknek volt élő bőrszíne, de néhányan beleolvadtak a környezet szürkületi kékes árnyalataiba, és így olyan volt, mintha nem is annyira lettek volna ott. A Lélekvisszahívás képemhez kapcsolódik a tartalom.