2011. június 3., péntek

Látomás a világmindenségről, pszichológiai utazás, családállítás

Most jönnek a "fent-lent" vagy "világrétegek" festményeim, amiket egy nagyon intenzív álom inspirált. Nem is álom, mert több volt, inkább valami tanítás, vagy kinyilatkoztatás. Egy nagyon fényes magas helyen, egy hegytetőn álltunk férjemmel, Gyurival, és beszélgettünk. Körülöttünk csodálatos látvány volt, világ-rétegek szőtték át egymást, megkülönböztethető, egymás alatt és fölött lévő birodalmak voltak ezek. Mindegyik világnak volt ege, talaja, és légköre. Szépek és érdekesek voltak, de minden olyan természetes és megszokott érzést keltett. Elmélázva számolgattuk őket, hogy hány ilyen világ-réteg van. A számra nem emlékszem pontosan, az valahogy nem is volt fontos, 7 vagy 12, valamelyik, úgyis tudtuk, és azt is, hogy nem kéne számolni, hiszen tudjuk mennyi, mindenki tudja, csak mi épp ismételni akartunk, újra felidézni, hogy ilyen a mindenség igazából.

Nem tudok hetet vagy tizenkettőt festeni, de kettőt néha megpróbálok, hogy emléket állítsak a látomásomnak. Ebből vannak ezek a kis egyszerűcske képek, mint a "Lépteink az égben" és társai.  

A lépteink tél és nyár 80x80 olaj-vászon 2011


Lépteink fent és lent 2010 80x60 olaj-vászon


Rakpart városi tó 2011 110x80 olaj-vászon



Itt és ott 2010 olaj-vászon 110x80



Családállitás tematika. A cím kitalálás allatt.
80x 80 olaj vászon.
A nehéz sorsról, az ősökről és a saját élet vállalásáról szól. Bert Hellinger tanításait olvasom, családállítás "szeánszokra járok".  A családfelállitás szellemi tanítása nekem új képet teremtett az emberi lélekről.  Egyedi, a pszichológiai tudományokat kiegészítő világkép-modellt rajzolt fel. Belefolytam, már évek óta csak ez érdekel. Gyakorlom, kincsek és szeméthalmok, kínlódás, rendeződés, tapasztalás.....befelé van a végtelen.  







2018-ban kibővítettem egy virágos vászonnal, hogy hangsúlyozzam a rendelkezésre álló gyógyító dimenziót...

Az élet felé fordulni 2018 (Return to life 2018) | olaj-vászon (oil-canvas) 110x80cm + 80x80cm | Osgyányi Sára |





Elhagytam érted az erdőt. 50x70 olaj vászon


Egy sorozat kezdete. Szintén lélektörténet tematika. 


Ezen  a képen Schnedarek Réka barátnőm nagyot röhögött, rámragadt a nevetése. A kép témája szintén személyiségfejlődés-állomás. Az elszakadás az erdőtől maga a születés, világba való megérkezés egy másik világból, vagyis a legnehezebb emberi dolog.......A nyuszi, egy játék, gyermekkor, gyermeki szinezetű szeretet. A kezdő szerertet, a komplex érzés első fázisa.
A kezdést is hordozza.



A tányér a kanál és a Miatyánk. "Add meg nekünk ma!"   hétköznapi kihívás: például enni kell.